Zbunjeni su:

Vujo - glas
Ivo - gitara
Ture - gitara
Murko - bas
Matko - bubanj

zbunjeni@zbunjeni.com

Priča o Zbunjenima kreće početkom '90-tih prošlog stoljeća, u Makarskoj, kad skupina (ne)talentiranih mladića osniva bend „Zbunjeni ventilatori“.

Umijeće i zvuk odgovaraše imenu, no iz do danas nepoznatih razloga, to publici nije predstavljalo problem. Masakrirajući razne punk, rock i ostale žanrovske standarde, Ventilatori postižu prvi uspjeh na lokalnoj sceni s punk izvedbom šlagera „Marijana“ i stječu status lokalne koncertne atrakcije. I tu priča staje na neko vrijeme.

Nakon razdoblja neaktivnosti i određenih personalnih promjena, početkom 1999. bend počinje nastupati u današnjoj postavi pod imenom Zbunjeni i orijentira se na skladanje vlastitih pjesama.

Krajem iste godine snimaju svoj prvi demo CD, da bi tijekom 2001. objavili eponimni nastupni album za etiketu Sound & Vision. U sklopu promocije istog Zbunjeni u narednom periodu sviraju po Hrvatskoj i Sloveniji te snimaju video spotove za pjesme „Rođen u gradu“, „Laku noć herojima“ i „Proleteri dosade“. 2005. grupa počinje rad na novom albumu.

Slijedeći načelo „Bolje mrtvi, nego kultni i legendarni!“ Zbunjeni kreću i u potragu za novom izdavačkom kućom koju pronalaze 2007. te potpisuju diskografski ugovor s Dallas Records/Denyken Music etiketom. U periodu 7/2007 - 1/2008 Zbunjeni s producentom Denykenom snimaju svoj drugi album Pilulu.

Album izlazi tijekom 01/2009 praćen istoimenim singlom.